Over Ons

Hallo! Wij zijn Team Orange, aangenaam kennis te maken. Op deze pagina kom je meer te weten over ons team. 

Scroll maar eens naar beneden!

Team Orange
Team Orange

Wie zijn wij?

Team Orange is een derde jaars FTC Team van het Newman College. Drie jaar geleden zijn we via school bij elkaar gekomen door onze passie voor technologie en ontwikkeling. Ons team bestaat uit 10 gemotiveerde jongeren. Ons team is opgedeeld in kleine samenwerkende teams, dit gaat van programmeurs, engineers tot PR. Als je op de knop hieronder klikt maak je kennis met al onze teamleden en zie je gelijk hun rol in het team!

Wat is FTC?

FTC staat voor FIRST Tech Challenge, FTC wordt geöorganiseerd door FIRST. FIRST is een Amerikaanse organisatie die als doel heeft om jongeren te laten zien hoe fascinerend technologie en wetenschap kunnen zijn. FTC is een van hun programma’s, FTC is gemaakt voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Wil je nou meer weten over wat FTC is? Klik dan op onderstaande knop!

Team Orange

Prestaties

Team Orange

2018-2019

Ons eerste seizoen begon al gelijk goed. Na de kwalificatie wedstrijden stonden we 6e van Nederland, dat betekent dat we door mochten naar de Dutch Open (Nationale wedstrijd). Op de Dutch Open hebben we de Collins Aerospace Innovate Award gewonnen. Dit is een prijs voor het meest innovatieve systeem van de 25 gekwalificeerde teams. Deze prijs hebben wij gekregen voor onze schaarlift, de schaarlift gebruikten de robot om zichzelf op te tillen

2019-2020

Ons tweede jaar ging super goed, door onze goede ervaring met de schaarlift in het eerste jaar hebben we ervoor gekozen om ook tijdens onze tweede seizoen een schaarlift te gebruiken. Dit werkte super goed voor ons en rond het einde van het seizoen zijn we naar Spanje gegaan om daar mee te doen aan de Spaanse nationale wedstrijd. Hier zijn we geëindigd op een geweldige 1e plaats

Team Orange
Team Orange

2020-2021

Net na onze wedstrijd in Spanje sloeg Covid-19 toe. Sindsdien gaat alles wat minder soepel dan vorige jaren. Gelukkig hebben we een manier gevonden waarop we alsnog voortgang kunnen boeken. In deze tijd waarin iedereen afstand moet houden is het in onze ogen juist belangrijk dat we goed communiceren. Daarom steken we nu meer tijd in de PR. Wij vinden dat omschakelen en blijven doorgaan tijdens deze crisis een hele prestatie is.

Sponsoren

Avans
JD-SIgn Productions
Newman College
Beeld kanjers